CDESK MS 2023 v squashi

31. marca 2023

Boli sme pri tom: Dráma v mužskom finále

V sobotný večer bola atmosféra v IMET Squash Centre v bratislavskej Dúbravke vybičovaná nečakanými zvratmi. Dramatické boli už mužské semifinálové hry, päťsetové finále sa stalo naozajstným športovým vrcholom CDESK Majstrovstiev Slovenska 2023 v squashi.  

Víťazný pohár si po prvý raz odniesol Matej Hrnčiřík, aj keď sa spočiatku zdalo, že majstrovský titul v tomto roku získa Tomáš Tóth. Ten sa v 4. sete zranil, dráma pokračovala, sily boli vyrovnané. Finále z tribúny sledoval za našu spoločnosť CDESK, ktorá je hlavným partnerom podujatia, aj Martin Ondrášik. Prečo sme už po štvrtý raz podporili vrcholné slovenské podujatie v squashi?  „Tento šport je progresívny, dynamický, rýchly, ale na Slovensku nemá takú podporu, akú by si zaslúžil. Chceme, aby u nás fungoval a rozvíjal sa, podobne ako je tomu v Čechách.“ Pri vyhlasovaní víťazov sme potvrdili pokračovanie spolupráce, preto sa už teraz môžeme tešiť aj na CDESK MS 2024. A vyzerá to tak, že squash zaujal Martina i viacerých „cdeskárov“ a začínajú sa mu viac venovať. Žeby sa chceli postupne prepracovať do slovenského výberu? Treba dodať, že víťazkou v kategórii žien sa stala favorizovaná Klára Kohlerová. Už po tretí raz. Najlepší slovenskí hráči a hráčky tak ukázali nielen techniku úderov, kondíciu, ale v rýchlych súbojoch dobrú psychickú odolnosť.  

Trojdňové zápolenie o majstrovské tituly bolo v tomto roku nielen dramatické, ale aj smutné. Spomínalo sa na úžasného človeka, kamaráta a športovca, niekoľkonásobného majstra Slovenska v squashi Miroslava Cellera, dresy s jeho iniciálami mali všetci hráči na sebe počas celoslovenského zápolenia.

Viac na: www.squashtour.sk

Galéria fotiek z podujatia: